Fruktsallad
Är nån allergisk mot nån frukt uteslut den.
1 Apelsin
1 Päron
1 Äpple sött helst Royal gala
1 Banan
1 Burk annanas räcker med 2-3 skivor att skära i småbitar resten kan man ha till något annat.
1 Carambole även kallad stjärnfrukt.
1 Litet paket russin
skala frukterna, skär dem i små bitar och lägg dem i en bunke och veva runt försiktigt servera gott
som fredagsmys :).
ps stjärnfrukten behöver inte skalas man kan äta skalet på den men skölj noga.
mjölkfri glass på rapsys glassmix är gott till fruksallad också :). glömde nämna rapsys glassmix är äggfri också.
1 Apelsin
1 Päron
1 Äpple sött helst Royal gala
1 Banan
1 Burk annanas räcker med 2-3 skivor att skära i småbitar resten kan man ha till något annat.
1 Carambole även kallad stjärnfrukt.
1 Litet paket russin
skala frukterna, skär dem i små bitar och lägg dem i en bunke och veva runt försiktigt servera gott
som fredagsmys :).
ps stjärnfrukten behöver inte skalas man kan äta skalet på den men skölj noga.
mjölkfri glass på rapsys glassmix är gott till fruksallad också :). glömde nämna rapsys glassmix är äggfri också.
Drömmar
Ugns temperatur 175-200 Grader. gräddas mitt i ugnen. blir ca 40-50 st.
75 Gram mildas mjölkfria margarin
1 ½ Deciliter socker
½ Deciliter olja ( olivolja eller majsolja nån som smakar bra och luktar bra. )
½ Hjorthornssalt gör att det jäser finare än med bara bakpulver. prova gärna i bulldegar och se ^^.
2 ½ Deciliter Lajlas glutenfria mjölmix ifall nån undrar är det det gula paketet jag köper.
½ Tesked Bakpulver
2 Teskedar vaniljsocker
½ Deciliter Rismjölk
½ Deciliter ljus sirap
blanda rumsvarmt fett och socker häll i oljan rör smeten pösig, blanda mjölet med hjorthornssaltet och vaniljsockret.
rör ner det i smeten. rulla degen i längder dela dem i bitar och rulla små bollar aka chokladbolls storlek. lägg dem på plåtar med bakplåtspapper, grädda mitt i ugnen ca 15 minuter bollarna smälter och flyter ut till drömmarnas form och spricker lite det ska dom göra.
fotnot recptet är taget från vår kok bok. har bytt ut mjölk och ägg produkter även vetemjöl till glutenfritt mjöl.
75 Gram mildas mjölkfria margarin
1 ½ Deciliter socker
½ Deciliter olja ( olivolja eller majsolja nån som smakar bra och luktar bra. )
½ Hjorthornssalt gör att det jäser finare än med bara bakpulver. prova gärna i bulldegar och se ^^.
2 ½ Deciliter Lajlas glutenfria mjölmix ifall nån undrar är det det gula paketet jag köper.
½ Tesked Bakpulver
2 Teskedar vaniljsocker
½ Deciliter Rismjölk
½ Deciliter ljus sirap
blanda rumsvarmt fett och socker häll i oljan rör smeten pösig, blanda mjölet med hjorthornssaltet och vaniljsockret.
rör ner det i smeten. rulla degen i längder dela dem i bitar och rulla små bollar aka chokladbolls storlek. lägg dem på plåtar med bakplåtspapper, grädda mitt i ugnen ca 15 minuter bollarna smälter och flyter ut till drömmarnas form och spricker lite det ska dom göra.
fotnot recptet är taget från vår kok bok. har bytt ut mjölk och ägg produkter även vetemjöl till glutenfritt mjöl.
Kolakaka
Knapriga kakor med kola och vaniljsmak.
ugns temperatur 175 Grader mitten av ugnen med plåten.
100 G Milda mjölkfritt smör ( går bra med karlshamns mjölkfria men milda smakar godare och luktar bättre.)
1 Deciliter socker
1 Matsked vaniljsocker
1 Matsked ljus sirap
2 ½ Deciliter Lajlas Glutenfria Mjölmix.
1 Tesked bakpulver.

sätt på ugnen. Rör rumsvarmt fett med socker poröst, står det men räcker man blandar väl
tillsätt övriga ingridenser, mjölet blandat med bakpulvret, arbeta snabbt ihopa till en deg. så jätte snabbt behövs inte det är ingen deg som ska jäsas man kan veva på i sin egen takt dumma kokbok alltså :P.

man kan använda matbredare men då har det en tendens att inte blandas så bra som det sägs utan degen hamnar i en å samma hög och det ligger i en oröra i denna klump blä. jag tar bara en bunke och en matsked.
låter smöret bli rumsvarmt vevar ner allt utom mjölet å tillsätter det sist det är vad jag brukar göra och resultatet blir detsamma.

sen står det rulla ut degen till 3 drygt fingertjocka.. varför inte säga cigarrtjocka längder ^^. lägga på en bakplåt med bakplåtspapper på platta till dem lite. grädda i ugnen i mitten av den ca 10-12 minuter. skär längder på snedden eller rakamedans längderna är varma så går dom inte sönder lika lätt. låt dem svalna på plåt innan dom läggs i en burk. blir mycket goda kakor.

ugns temperatur 175 Grader mitten av ugnen med plåten.
100 G Milda mjölkfritt smör ( går bra med karlshamns mjölkfria men milda smakar godare och luktar bättre.)
1 Deciliter socker
1 Matsked vaniljsocker
1 Matsked ljus sirap
2 ½ Deciliter Lajlas Glutenfria Mjölmix.
1 Tesked bakpulver.

sätt på ugnen. Rör rumsvarmt fett med socker poröst, står det men räcker man blandar väl
tillsätt övriga ingridenser, mjölet blandat med bakpulvret, arbeta snabbt ihopa till en deg. så jätte snabbt behövs inte det är ingen deg som ska jäsas man kan veva på i sin egen takt dumma kokbok alltså :P.

man kan använda matbredare men då har det en tendens att inte blandas så bra som det sägs utan degen hamnar i en å samma hög och det ligger i en oröra i denna klump blä. jag tar bara en bunke och en matsked.
låter smöret bli rumsvarmt vevar ner allt utom mjölet å tillsätter det sist det är vad jag brukar göra och resultatet blir detsamma.

sen står det rulla ut degen till 3 drygt fingertjocka.. varför inte säga cigarrtjocka längder ^^. lägga på en bakplåt med bakplåtspapper på platta till dem lite. grädda i ugnen i mitten av den ca 10-12 minuter. skär längder på snedden eller rakamedans längderna är varma så går dom inte sönder lika lätt. låt dem svalna på plåt innan dom läggs i en burk. blir mycket goda kakor.

Ugnsstekt Falukorv.
En halv falukorvs ring räcker till ca 4 personer 2 vuxna och 2 mindre barn för att vara säkra på att det ska räcka till mer ta en hel. Scans falukorv eller Lithells falukorv är de enda jag använder då det står tydligt på dessa vad dom inte innehåller som ägg, mjölk, gluten, ärt och sojaprotein.
smöra en ugnsfast form med mjölkfritt smör, gör fina snitt i korven som om du skar skivor men inte ända ner. skivorna bör vara 1 cm tjocka. fyllning har jag lök, äpple, tomat, ketchup och senap.
kryddning ovanpå oregano och basilika. ugns värme ca 175-200 grader nedre delen av ugnen i ca 15-20 min.
Banan är också gott då kan man skippa basilika och ta curry och oregano på, man kan ha annanas i det blir saftigt.
Poatitsmoset det står om på receptet om korv och mos funkar fint till denna rätt eller ris.
smöra en ugnsfast form med mjölkfritt smör, gör fina snitt i korven som om du skar skivor men inte ända ner. skivorna bör vara 1 cm tjocka. fyllning har jag lök, äpple, tomat, ketchup och senap.
kryddning ovanpå oregano och basilika. ugns värme ca 175-200 grader nedre delen av ugnen i ca 15-20 min.
Banan är också gott då kan man skippa basilika och ta curry och oregano på, man kan ha annanas i det blir saftigt.
Poatitsmoset det står om på receptet om korv och mos funkar fint till denna rätt eller ris.
Korv och Potatismos
Till detta använder jag King Edward potatis den smakar bäst att göra potatismos med.
Korv kan man antingen ta Lithells Grillkorv som på bilden eller Lithells Varmkorv ingen bild på den.
Väljer Lithells korvar den smakar gott och är utan gluten, mjölk, ärt och sojaprotein.
Potatisen kokar snabbast om man delar den på längden så det blir stavar av den den ska ju mosas ändå så det spelar inte nån roll om det blir fult eller fint. slutresultatet är mos iaf. :D.
skala potatis koka i saltvatten i ca 15-20 minuter. ta potatismosaren och mosa allt häll i lite salt och peppar, mjölkfritt smör och rismjölk använd en elvisp och vispa runt så smakar moset som på sibylla. det blir jätte gott.
på bilden syns det att potatisen inte är delad som vanligt utan på längden.
Rismjölk dyr men bra till potatismos går åt ca 2-3 dl.
ps detta potatismos är gott även till blommig falukorv eller ugnsstekt falukorv samt köttbullar.
Korv kan man antingen ta Lithells Grillkorv som på bilden eller Lithells Varmkorv ingen bild på den.

Potatisen kokar snabbast om man delar den på längden så det blir stavar av den den ska ju mosas ändå så det spelar inte nån roll om det blir fult eller fint. slutresultatet är mos iaf. :D.
skala potatis koka i saltvatten i ca 15-20 minuter. ta potatismosaren och mosa allt häll i lite salt och peppar, mjölkfritt smör och rismjölk använd en elvisp och vispa runt så smakar moset som på sibylla. det blir jätte gott.


ps detta potatismos är gott även till blommig falukorv eller ugnsstekt falukorv samt köttbullar.